Over ons

Het Wijkcomité Hooglatem vzw heeft tot doel het organiseren en coördineren van ontspannende activiteiten met sociale en culturele accenten in zijn meest brede betekenis van het woord. Dit ten behoeve van de bewoners en de sympathisanten van de wijk Hooglatem te Sint-Martens-Latem & Deurle en brede omgeving.

Het sociaal contact en het gezellig samenzijn van de inwoners van Latem-Deurle en meer in het bijzonder van Hooglatem staat steeds centraal bij het definiëren van de activiteiten van de vereniging. Het Wijkcomité probeert ook de nieuwe inwoners van de wijk bij de activiteiten te betrekken, en hun integratie te bevorderen.

JAARLIJKSE WERKING:

  1. Jaarlijks organiseert het Wijkcomité Hooglatem vzw een volledig kermisweekend. Enkele zaken worden hierbij in acht genomen:

het feestgebeuren moet volks en betaalbaar zijn
als het kan worden er ook andere verenigingen en raden bij betrokken
graag kiezen wij voor artiesten uit de omgeving en proberen wij hen een podium te geven
het programma is zeer gevarieerd met activiteiten voor zowel kinderen, volwassenen en senioren

  1. Rond de periode van Sinterklaas maken wij traditie getrouw een afspraak met de heilige man voor een rondgang bij de ouders met kinderen door de straten van Hooglatem. Inwoners van Hooglatem kunnen zich inschrijven voor een bezoekje van de Sint, vergezeld door zijn piet(en).
  2. De jaarlijkse kerstboomverbranding kort na nieuwjaar, vormt een gezellig samenzijn voor de inwoners van Hooglatem en is de ideale gelegenheid om de buren de beste gelukwensen over te brengen voor het nieuwe jaar. Tijdens deze jaarlijkse kerstboomverbranding biedt het Wijkcomité aan iedere inwoner een gratis glaasje Gluhwein aan om te klinken op het nieuwe jaar. Reeds enkele jaren wordt dit georganiseerd in samenwerking met de Scouts en Gidsen van Latem.

Korte historiek:

Gesticht in 1978 (eerste wijkkermis 24 & 25 juni 1978)

Om de 5 jaar wordt onder de bestuursleden een nieuwe voorzitter gekozen

1978 – 1982 Noël Tuyttens
1983 – 1987 Bob Stevens
1988 – 1992 André Van der Linden
1993 – 1997 Etienne De Moerlooze
1998 – 2002 André Langlois
2003 – 3007 Ivo Lemmens
2008 – 2012 Filip Vanparys
2013 – … Patrick Lambrecht
In de loop van de jaren werden de activiteiten uitgebreid met een kerstboomverbranding, sinterklaasbezoek, tentoonstellingen…

In 2000 werd de vereniging een vzw

© 2024 Wijkcomité Hooglatem vzw . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.